Tátake!-Taiko

Tátake!-Taiko is een onderdeel van It's Art bvba , en werd opgericht door Bart Gits. It's Art heeft als doel het in België verspreiden en aanbieden van van minder bekende Japanse kunsten en disciplines, met veel aandacht voor het authentieke en de achterliggende Japanse filosofie.

Tátake!-Taiko toont de kunst van het Japanse drummen. Taiko betekent letterlijk grote drum, en is zowel de naam van de drum zelf als van de discipline. Tátake! is de gebiedende wijs van het werkwoord tataku, een ritme slaan. Dus "sla een ritme', maar wij vertalen dat als "geef er een goei lap op". Een juiste beschrijving, want taiko is zoveel meer dan enkel een ritme slaan.

Tátake!-Taiko is zowel de naam van België's grootste taikoschool als van de professionele concertgroep. Bart Gits geeft les volgens zijn eigen ontwikkelde Shizen-methode. Shizen is Japans voor natuur, deze methode is gebaseerd op natuurlijke bewegingen zodat er een minimaal risico is op letsel.

Integendeel, door taiko te beoefenen zal je lichaam zonder dat je het merkt soepeler en sterker worden. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan de bijdrage van taiko aan de persoonlijke levensweg van elk individu, ook dit maakt deel uit van de Shizen-methode.

Tátake!-Taiko wordt geleid door :

Bart Gits

Master in Industrial Engineering, specialisatie Elektronica, meer dan 15 jaar lang een succesvol top manager in de industrie. 16 jaar geleden werd hij geďnspireerd door een taiko concert van de Japanse groep Kodó, zijn fascinatie voor het taiko heeft geleid tot het oprichten van zowel de concertgroep als de Tátake!-Taikoschool.

Bart begeleidt de leden van de concertgroep op technisch en artistiek vlak. Hij is een taikopionier in België met een unieke visie, en schoolt zich bij in Europa en Japan.

Bart is zaakvoerder van de firma It's Art bvba .

Techniek

Tátake!-Taiko kan ook een totaaloplossing aanbieden inclusief podium, licht en geluid. Na onderling overleg worden afspraken gemaakt ivm de grootte podium, de nodige podiumverlichting en geluidstechniek. De opbouw gebeurt tijdig en professioneel.

Wenst u meer informatie of hebt u een evenement in het vooruitzicht, stuur dan gerust een mailtje naar info@tatake-taiko.be

of bel: +32(0)475 270 870

 
Tátake!-Taiko is een professionele Belgische taikogroep, met de grootste Taikoschool van België.Tátake Belgie, Vlaanderen Belgische Vlaamse Taiko. Taiko Belgie, Taiko Vlaanderen, Taiko Benelux, Taiko Europa, Taiko Europe, Taiko Belgium, Taiko Flanders. Japans drummen, Japanese drumming, wadaiko, japanse percussie, taiko, shimedaiko, odaiko, kodo, japan, japanese arts, japanse kunsten, taďko, percussion japonaise, arts japonais, japanese style,