Events

Wil u uw werknemers, familie of vrienden een superfijne Japanse dag of avond bezorgen? Wij zorgen ervoor dat uw event niet snel vergeten wordt !

De voorstellen op deze pagina zijn een greep uit wat mogelijk is. Wij luisteren naar uw (budget)wensen en ideeŽn en stellen samen met u het perfecte programma samen, succes verzekerd !

Kagami Biraki

Kagami Biraki betekent letterlijk 'het breken van de spiegel'. Deze ceremonie vindt gebruikelijk plaats om het nieuwe jaar in te zegenen, maar ook bij heuglijke gebeurtenissen als het openen van een nieuw gebouw, een huwelijk of grote sportmanifestatie. De handeling die verricht wordt is het openslaan van een van te voren geprepareerd deksel van een mooi versierd sakevat.

De belangrijkste personen voor de ceremonie krijgen ieder een hamer. Hiermee slaan ze tegelijkertijd op de deksel. De deksel die zo geprepareerd is dat deze makkelijk breekt valt gebroken in het vat waarbij er sake uit het vat spat.

De sake die over de rand spoelt is een teken van geluk.

Nu worden met een houten lepel authentieke Masu, zwart-rood gelakte of cederen bakjes, gevuld met sake. Wanneer de sake uitgedeeld is aan de genodigden volgt er een Kampai, ofwel proost. Een spetterend begin van uw event !

Japanse decoratie

Decoratie van de zaal met authentieke Japanse sfeerelementen zoals oa kunst (sumi-e), obi's (gordels), kimono's, ikebanastukken (Japans bloemschikken), katana (zwaarden) en onze eigen Sam(urai) mag natuurlijk niet ontbreken.

 
TŠtake!-Taiko is een professionele Belgische taikogroep, met de grootste Taikoschool van BelgiŽ.Tátake Belgie, Vlaanderen Belgische Vlaamse Taiko. Taiko Belgie, Taiko Vlaanderen, Taiko Benelux, Taiko Europa, Taiko Europe, Taiko Belgium, Taiko Flanders. Japans drummen, Japanese drumming, wadaiko, japanse percussie, taiko, shimedaiko, odaiko, kodo, japan, japanese arts, japanse kunsten, taÔko, percussion japonaise, arts japonais, japanese style,