Ontmoeting met Aska Gumi in Japan

28 tot 30 juli 2009

Tátake!-Taiko had de eer om een tweedaags bezoek te brengen aan de dojo van Maidaiko Aska Gumi in Nara. Deze professionele taikogroep werd in 1990 gesticht door Asuka Daigoro, een traditioneel danser. Zij brengen een wervelende mix van drumtalent en traditionele dansen.

Het contact met Asuka Daigoro en de leden van de groep was zeer hartelijk. Tijdens de vele diepe gesprekken over taiko werd steeds een nieuwe sluier van deze zeer complete discipline opgelicht, waardoor het palet aan facetten nog maar eens uitgebreid werd.

Het contact met de roots van het taiko bewijzen eens te meer hun nut door de eigen ervaring tegenover hun expertise te kunnen stellen. Asuka Daigoro-san heeft immers een immense basiskennis van de Japanse traditie en de moderne evolutie van deze disciplines.

Tegelijkertijd konden wij hun een zicht geven op het taiko dat zich ontwikkelt in België. Hun bewondering voor onze fascinatie voor hun taiko is een stimulerende wisselwerking.

Zij namen ons daarenboven mee naar een van de meest vooraanstaande katana-smeden van Japan, Gassan Sadatoshi san. Hij zet de familietraditie voort die intussen meer dan 800 jaar telt... Deze man is aangeduid als ‘National Treasure’, en bekleed tevens het voorzitterschap van de All Japan Swordsmith Association. De ontmoeting met hem samen met Aska Gumi was een magische belevenis.

Wij zijn zeer blij om Aska Gumi bij onze vrienden te mogen rekenen ! En vanzelfsprekend kijken we uit naar de verdere contacten in het kader van deze vriendschapsband.

Voorstelling van de groep

Bezoek aan Gassan Sadatoshi san, katana kunstenaar

 

Tátake!-Taiko is een professionele Belgische taikogroep, met de grootste Taikoschool van België. Tátake Belgie, Vlaanderen Belgische Vlaamse Taiko. Taiko Belgie, Taiko Vlaanderen, Taiko Benelux, Taiko Europa, Taiko Europe, Taiko Belgium, Taiko Flanders. Japans drummen, Japanese drumming, wadaiko, japanse percussie, taiko, shimedaiko, odaiko, kodo, japan, japanese arts, japanse kunsten, taďko, percussion japonaise, arts japonais, japanese style,